ریسک از جایی ناشی میشود که ندانید چه کاری انجام میدهید؛ پس برای کاهش ریسک، آگاهی خودتان را بالا ببرید. - وارن بافت
ایالات متحده آمریکا و جمهوری فدرال نیجریه در حال بررسی مشارکت بالقوه در حوزه اقتصاد دیجیتال، فناوری های نوظهور و پیشبرد هوش مصنوعی (AI) هستند. این مشارکت با هدف تقویت روابط اقتصادی دوجانبه و اطمینان از استقرار ایمن، مطمئن، شفاف و قابل اعتماد هوش مصنوعی صورت می پذیرد.
آقای آرتور براون، معاون رئیس هیئت مدیره در سفارت آمریکا، طی سخنرانی خود در مراسم اختتامیه کارگاه چهار روزه "استراتژی ملی هوش مصنوعی" در آبوجا، خبر این مشارکت بالقوه را اعلام کرد. وی اظهار داشت که طی دو هفته آینده، مقامات ارشد دولت ایالات متحده برای شرکت در کنفرانسی که توسط کمیسیون ملی آمریکا و نیجریه در آبوجا برگزار می شود، گرد هم خواهند آمد.
معاون رئیس هیئت مدیره با ارائه جزئیات بیشتر در مورد این نشست آتی گفت که ایالات متحده قصد دارد از طریق برگزاری یک کنفرانس هوش مصنوعی در لاگوس، از فرصت ایجاد شده توسط کارگاه اخیر بهره مند شود.
این مشارکت بر تقویت روابط اقتصادی و استقرار ایمن، مطمئن، شفاف و قابل اعتماد هوش مصنوعی متمرکز است. آقای براون با اشاره به آمادگی ایالات متحده برای همکاری با نیجریه به عنوان شرکای برابر، بر همکاری در توسعه نیروی کار متخصص، زیرساخت، تحقیق و نوآوری در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.
ایشان همچنین ضمن تقدیر از نیجریه به دلیل تأیید قطعنامه مهم سازمان ملل متحد در مورد هوش مصنوعی، بر تعهد ایالات متحده به ادامه مشارکت با این کشور در زمینه توسعه اقتصادی ابراز تردید کرد.
دکتر بوسون تیجانی، وزیر نوآوری ارتباطات و اقتصاد دیجیتال نیجریه، در سخنرانی اختتامیه این کارگاه بر اهمیت اقدام قاطعانه دولت ها و رهبران آفریقا برای حمایت از اهداف و استراتژی های توسعه ای خود تاکید کرد.
بر اساس مطالعه ای از موسسه پرایسواترهاوسکوپرز، هوش مصنوعی می تواند تا سال 2030، 15.7 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی کمک کند. این رقم شامل 3 تریلیون دلار افزایش بهره وری و 9.1 تریلیون دلار ناشی از توسعه کالاها و خدمات جدید است.
دکتر تیجانی با اشاره به لزوم ایجاد اشتغال و درآمدزایی، بر اهمیت تمرکز نیجریه بر ایجاد حاکمیت موثر برای هوش مصنوعی تاکید کرد. وی هوش مصنوعی را به عنوان ابزاری حیاتی برای ارتقا بهره وری در بخش های مختلف ملی در نظر گرفت.
وزارت نوآوری ارتباطات و اقتصاد دیجیتال نیجریه با همکاری آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات (NITDA) و کمیسیون ارتباطات نیجریه (NCC) کارگاه چهار روزه هوش مصنوعی را برای ایجاد یک چارچوب همکاری جهت اجرای هوش مصنوعی در این کشور برگزار کرد.
این کارگاه چهار روزه منجر به راه اندازی اولین مدل زبان بزرگ چندزبانه (LLM) نیجریه شد و این کشور را در مسیر دستیابی به موقعیت رهبری در توسعه هوش مصنوعی در قاره آفریقا قرار داد.
دولت نیجریه در آگوست 2023 از دانشمندان با میراث نیجریه و همچنین کارشناسان برجسته بین المللی که سابقه فعالیت در بازار این کشور را دارند، برای همکاری در تدوین استراتژی ملی هوش مصنوعی خود دعوت کرد.