ریسک از جایی ناشی میشود که ندانید چه کاری انجام میدهید؛ پس برای کاهش ریسک، آگاهی خودتان را بالا ببرید. - وارن بافت
دویچه بانک آلمان، غول صنعت بانکداری، بر اساس گزارش بلومبرگ در تاریخ ۲۹ می، از ورود استراتژیک خود به فناوری بلاکچین به عنوان راهحلی بالقوه برای مقابله با چالشهای فشردگی حاشیه سود در صنعت خدمات مالی خبر داد.
این بانک در حال مشارکت در پروژهی گاردین (Guardian) سنگاپور است، ابتکاری به رهبری «اتحادیه پولی سنگاپور» که هدف آن بهرهمندی از مزایای بلاکچین برای بازارهای مالی است.
دویچه بانک در حال حاضر مشغول آزمایش پلتفرم جدیدی بر بستر شبکهی اتریوم است که برای ارائه خدمات به صندوقهای توکنیزه شده تحت پروژهی گاردین طراحی شده است. آناناد رنگاراجان، رئیس بخش خدمات اوراق بهادار دویچه بانک در آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه و رئیس جهانی بخش فروش، بر فوریت اتخاذ فناوریهای نوآورانه تأکید کرد. وی گفت: «بلاکچین در کمک به ما برای حفظ رقابتپذیری در شرایطی که فشردگی حاشیه سود بر بخش خدمات مالی تأثیر میگذارد، نقشی حیاتی ایفا خواهد کرد.»
به گفتهی رنگاراجان، بلاکچین و راهحلهای مبتنی بر قرارداد هوشمند میتوانند به طور قابل توجهی هزینهها را کاهش دهند، زمان تراکنش را کم کنند و ریسکها را به حداقل برسانند.
مقابله با کاهش کارمزد
صنعت مدیریت دارایی با کاهش مستمر درآمد ناشی از کارمزدها، تحت فشار قرار گرفته است. این امر به دلیل افزایش محصولات سرمایهگذاری غیرفعال به وجود آمده است. گزارشی از گروه مشاوره بوستون نشان میدهد که میانگین کارمزد مدیریت دارایی از ۲۶ واحد پایه در سال ۲۰۱۰ به ۲۲ واحد پایه در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
پروژهی گاردین یک تلاش مشترک است که سیاستگذاران و شرکتهای مالی را گرد هم میآورد تا توکنیزهسازی را در زمینههایی مانند درآمد ثابت، مدیریت دارایی و ارز خارجی بررسی کنند.
این ابتکار از بلندپروازی سنگاپور برای تبدیل شدن به قطب جهانی بلاکچین حمایت میکند. از شرکتکنندگان برجستهی این پروژه میتوان به JPMorgan Chase ،DBS Group، Ant International، Standard Chartered و T. Rowe Price Group اشاره کرد.
این شرکتها در حال تلاش برای ایجاد استانداردهای صنعتی برای توکنیزهسازی، به ویژه در تسویه حساب ارزی فرامرزی و معاملات اوراق قرضه هستند.
ظرفیتهای آتی
توکنیزهسازی به معنای ایجاد بازنمایی دیجیتالی از داراییهای دنیای واقعی بر روی یک بلاکچین است. سیتیگروپ تخمین میزند که بازار توکنیزهسازی تا سال ۲۰۳۰ میتواند به ۵ تریلیون دلار برسد و داراییهایی مانند اوراق قرضه، املاک و مستغلات و سهام خصوصی را پوشش دهد.
با وجود پتانسیل بالا، توکنیزهسازی هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و در مقیاس بزرگ اثبات نشده است.
پلتفرم جدید دویچه بانک با هدف ارائه خدمات جامع نگهداری سوابق برای ناشران صندوقهای توکنیزه شده، تسهیل مدیریت سرمایهگذاران، ترتیبات نگهداری و ارزیابی طراحی شده است. این پلتفرم که در حال حاضر یک مفهوم اثباتگر است، انتظار میرود در آینده تجاریسازی شود. رنگاراجان بر قابلیت همکاری این پلتفرم تأکید کرد که به مدیران صندوق اجازه میدهد بدون توجه به فناوری بلاکچین زیربنایی از آن استفاده کنند. وی افزود: «ما در سالهای آینده سرمایهگذاری سنگینی روی این فناوری خواهیم کرد و بر بستر ایجاد شده تکیه خواهیم داد. این امر ما را برای آیندهی تجاری امیدوارکنندهای آماده میکند.»
دویچه بانک در سال ۲۰۲۳ با شرکت فناوری رمزنگاری سوئیسی، تاروس، برای توسعهی یک سرویس نگهداری دارایی دیجیتال همکاری کرد. این مشارکت، گویای تمایل فزایندهی مؤسسات مالی بزرگ برای بررسی کاربردهای تجاری فناوری بلاکچین و رمزارزها است.