ریسک از جایی ناشی می‌شود که ندانید چه کاری انجام می‌دهید؛ پس برای کاهش ریسک، آگاهی خودتان را بالا ببرید. - وارن بافت

مشاوره اختصاصی با سینا

آخرین اخبار دنیای کریپتو

مسترکارد برای آزمایش تسویه توکنیزه با غول‌های بانکی ایالات متحده همکاری می‌کند

2024/05/08
21:21
46

شرکت مسترکارد، پردازشگر و تسویه کننده‌ی پرداخت، با مؤسسات بانکی بزرگ ایالات متحده مانند سیتی‌گروپ، ویزا و جی‌پی‌مورگان برای آزمایش فناوری دفتر کل توزیع‌شده (DLT) برای تسویه‌های بانکی با استفاده از توکنیزه‌کردن همکاری می‌کند.

هدف از این مشارکت بین غول‌های بانکی و پردازشگر پرداخت، آزمایش فناوری دفتر کل توزیع‌شده‌ای به نام «شبکه‌ی تسویه تنظیم‌شده» (RSN) است. RSN امکان تسویه توکنی‌شده‌ی دارایی‌هایی مانند اوراق خزانه، ابزارهای بدهی با درجه سرمایه‌گذاری و پول بانک‌های تجاری را به صورت جمعی فراهم می‌کند.

در حال حاضر، اوراق بهادار مانند بدهی با درجه سرمایه‌گذاری و دارایی‌هایی مانند پول بانک‌های تجاری روی سیستم‌های متفاوتی کار می‌کنند. با استفاده از RSN، فرآیند‌های تسویه با تبدیل دارایی‌های مختلف به توکن و تسویه آن‌ها روی یک دفتر کل توزیع‌شده، در یک پلتفرم واحد انجام خواهند شد.

این دوره‌ی آزمایشی بر اساس دوره‌ی آزمایشی اولیه‌ی ۱۲ هفته‌ای است که در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز شد. این آزمایش قبلاً بر روی پرداخت‌های دلاری فرامرزی و داخلی بین بانک‌ها متمرکز بود. آزمایش‌های اثبات مفهوم (PoC) در حال انجام RSN بر شبیه‌سازی تسویه‌ها با دلار آمریکا متمرکز هستند.

مسترکارت در بیانیه‌ای در تاریخ ۸ مه اعلام کرد که این پروژه بر افزایش کارایی تسویه‌های فرامرزی و کاهش احتمال خطا و تقلب متمرکز است.

راج داموداران، رئیس بخش بلاکچین و دارایی‌های دیجیتال در مسترکارد، گفت: «کاربرد فناوری دفتر کل توزیع‌شده برای تسویه‌های دلاری می‌تواند نسل بعدی زیرساخت‌های بازار را باز کند، جایی که تسویه‌های برنامه‌ریزی‌شده به صورت ۲۴ ساعته و بدون اصطکاک انجام می‌گیرند.»

اثبات مفهوم RSN شاهد دو مورد افزوده شدن قابل توجه به مؤسسات بانکی مشارکت‌کننده بوده است: شبکه‌های سپرده‌ی توکنی‌شده‌ی بین بانکی، که در آن کنسرسیوم USDF به عنوان مشارکت‌کننده‌ی مستقیم و گروه تاسات به عنوان مشارکت‌کننده حضور خواهند داشت، و غول بانکی دیگری به نام دلوچه، خدمات مشاوره‌ای ارائه خواهد کرد. مدیر برنامه، انجمن بازاریابی اوراق بهادار و بازارهای مالی (SIFMA) خواهد بود.

ده غول بانکی مشارکت‌کننده عبارتند از: سیتی، جی‌پی‌مورگان، مسترکارد، سوئیفت، بانک تی‌دی (TD) ان‌.ای، بانک آمریکا (U.S. Bank)، USDF، ولز فارگو، ویزا و زایونز بنک‌کورپ (Zions Bancorp).

شش شرکت‌کننده‌ی دیگر در این پروژه، تخصص خود را ارائه خواهند داد، از جمله مؤسسه غیرانتفاعی MITRE Corporation، بی‌‌ان‌‌وای ملون، برودریج، مرکز تسویه‌ی اوراق بهادار Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC)، انجمن بین‌المللی مشتقات سواپ (ISDA) و گروه تاسات.


منبع : Cointelegraph